Indische hutspot met pittige paneer en zoete aardappel
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram gele ui
- 400 gram wortel
- 1 bakje Indische hutspot specerijenmengsel
- 500 gram zoete aardappel oranje
- 800 gram aardappelen Doré
- 2 pakje paneer
- 2 teen knoflook
- 0.33 bosje koriander
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 0.5 tl zout
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el ketjap asin (of sojasaus)
- 2 tl sambal manis
Recept stappen
- Snij de uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie of boter in een grote (bij 4p) hapjespan of soeppan met dikke bodem.
- Was de wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met het specerijenmengsel en zout (0,25 tl bij 2p). Schep om en dek af. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de aardappel. Voeg ca. 100 ml water (bij 2p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
- Halveer het stuk paneer overdwars zodat je dobbelsteentjes van ca 1 cm kan snijden. Bestrooi met het kerriepoeder en flink zout. Hussel even om.
- Verwarm in een koekenpan wat olie en bak de dobbelsteentjes mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg op wat keukenpapier.
- Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en 1 el (bij 2p) water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn). Doe de paneer terug in de pan en hussel nog even goed om.
- Check of de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
- Hak de koriander grof. Serveer de hutspot met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.
- Goed te weten: Het specerijenmengsel voor 2p bevat 1 tl komijnzaad en 1tl kurkuma. Voor 4p het dubbele.