Indische hutspot met pittig gehakt
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram gele ui
- 500 gram wortel
- 1 bakje Indische hutspot specerijenmengsel
- 500 gram zoete aardappel oranje
- 1200 gram aardappelen Doré
- 400 gram rundergehakt
- 2 teen knoflook
- 0.33 bosje koriander
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 0.5 tl zout
- 1 tl kerriepoeder
- 0.5 tl zout (voor het gehakt)
- 2 el ketjap asin (of sojasaus)
- 2 tl sambal manis
Recept stappen
- Snij de uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie of boter in een grote (bij 4p) hapjespan of soeppan met dikke bodem.
- Was de wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met het specerijenmengsel en zout (0,25 tl bij 2p). Schep om en dek af. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de aardappel. Voeg ca. 100 ml water (bij 2p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak het gehakt rul en voeg het kerriepoeder en zout toe. Hak de knoflook fijn en bak mee. Voeg de ketjap asin (of sojasaus) en sambal manis bij het rulle gehakt (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van pittig houdt).
- Check of de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
- Hak de koriander grof. Serveer de hutspot met het pittige gehakt en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.
- Goed te weten: Het specerijenmengsel voor 2p bevat 1 tl komijnzaad en 1tl kurkuma. Voor 4p het dubbele.