Indische hutspot
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks sjalot
- 500 gram peen
- 1200 gram Doré kruimige aardappelen
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl kurkuma
- 2 el ketjap asin (of sojasaus)
- 2 tl sambal manis
Recept stappen
- NB. Vraag iemand om alvast aardappels te schillen, dan ben je sneller klaar.
- Snij de sjalot in halve ringen en pers de knoflook. Fruit in wat olie of boter in een grote (!) afdekbare braadpan of wok en voeg het komijnzaad en de kurkuma toe.
- Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de sjalot. Schil en snij de aardappels in blokjes van 2-3 cm, voeg toe. Voeg peper, zout en 300 ml water (bij 4p) toe. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door en voeg water toe als het droog kookt.
- Check of de aardappels en peen gaar zijn. Stamp grof incl. een beetje achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en flink zout en voeg naar smaak ketjap asin en sambal manis toe.
- Serveer de hutspot.
- De Indische hutspot is lekker met bijvoorbeeld pittig gehakt of kruidige tofu blokjes.