Indiase spinaziekoekjes met yoghurtsaus, koolrabi-pickles en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 koolrabi
- 250 ml Bulgaarse yoghurt
- 300 gram aardappelen
- 100 gram spinazie
- 2 el verse koriander
In Huis
- 150 ml appelazijn
- 150 ml water
- 1 el zeezout
- 1 el suiker
- 1 el mosterdzaad
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 200 gram bulgur
- 1 tl srirachasaus
- 3 cm gember
- 2 groene pepers
- 100 gram doperwten
- 1 tl garam massala
- 2 el maizena
- om te frituren plantaardige olie
Recept stappen
- Schil de koolrabi en snij in dunne plakjes. Doe de appelazijn, water, zeezout, suiker, mosterdzaad en zwarte peperkorrels in een pannetje en meng. Doe de koolrabi erbij en breng aan de kook. Laat het vijf minuten zachtjes koken of totdat de koolrabi beetgaar is. Laat helemaal afkoelen.
- Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Meng de yoghurt met de srirachasaus. Zet koel weg.
- Kook de aardappels helemaal gaar in water met wat zout. Prak helemaal fijn.
- Blancheer de spinazie 4 minuten in water met wat zout. Spoel af onder koud stromend water. Hak fijn, doe in een zeef en druk er zoveel mogelijk water uit.
- Schil en rasp de gember, hak de groene peper fijn. Meng de spinazie, erwten en aardappels in een grote schaal. Voeg de groene pepers, gember, korianderblaadjes, massala, maïzena en wat zout en peper toe. Meng goed.
- Verdeel het mengsel in ongeveer 24 kleine stukjes en maak er ronde platte koekjes van. Verhit een laagje plantaardige olie in een diepe pan en frituur de koekjes 3-4 minuten tot goudbruin.
- Serveer de koekjes met de yoghurtsaus, de koolrabi en de bulgur.