Indiase panirschotel met courgette
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g tomaten
- 200 g courgette
- 400 g panir
- 2 stuk(s) uien
- 2 handje(s) korianderblad
In Huis
- 1 stuk(s) rode peper
- 1 stuk(s) groene peper
- 6 el plantaardige olie
- 3 cm gemberwortel
- 5 teentje(s) geperste knoflook
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl garam massala
- 1 tl kurkumapoeder
- 200 ml water
- 3 el creme fraiche
- 400 g rijst
Recept stappen
- Zet een pan water op en breng aan de kook.
- Rasp de uien. Hak de knoflook fijn. Snij de rode en groene peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak deze ook fijn.
- Dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Ontvel ze en pureer in een keukenmachine of met staafmixer.
- Snij de courgette in blokjes.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Doe 3 eetlepels olie in de pan en bak hierin de uienpuree goudbruin.
- Doe de gepureerde tomaten, gember en knoflook erbij en bak 2 minuten.
- Voeg korianderpoeder, komijnpoeder, koenjit, garam masala, rode en groene peper toe en bak tot de olie zich begint te scheiden van het uienmengsel.
- Voeg de courgette, water en zout toe en kook zachtjes tot de saus begint in te dikken.
- Roer er de panir en de creme fraiche door en laat opwarmen. Garneer met de koriander blaadjes.
- Serveer met rijst (of naanbrood, ook lekker!)