Indiase linzendahl met yacon-muntraita en naanbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 200 gram peen
- 1 bakje dahl specerijen
- 240 gram rode linzen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 300 gram yacon
- 2 el muntblaadjes gehakt
- 2 takjes koriander
- 200 ml yoghurt
- 1 pakje naanbrood
In Huis
- olie om te bakken
- 500 ml kokend water
- 2 teen knoflook
- 1 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Snipper de rode ui. Doe wat olie in een flinke pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes.
- Zet de waterkoker aan. Schil de peen en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Hak de knoflook fijn.
- Voeg als de ui glazig is de dahl specerijen toe en bak even mee. Voeg de peen en knoflook toe en fruit op laag vuur nog ca. 2 min mee.
- Spoel de linzen af. Voeg de tomatenstukjes en linzen bij de ui en peen, samen met het kokende water en het bouillonblokje (verkruimeld). Breng de dahl aan de kook en draai het vuur laag. Laat 20-25 minuten afgedekt pruttelen. Roer regelmatig, want linzen zakken naar de bodem en kunnen zo aanbranden! Als het te dik wordt kan je altijd nog wat water toevoegen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (als je geen broodrooster hebt).
- Maak de yacon-raita. Schil de yacon (zwarte modderige schil). Snij de helft in kleine blokjes en voeg bij de dahl. Deze blijven knapperig. Rasp de andere helft. Hak de muntblaadjes en koriander (incl. steeltjes fijn). Meng de munt, koriander en de yaconrasp door de (vegan) yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en als je dat lekker vindt een half teentje geperste knoflook.
- Bak het naanbrood m.b.v. de broodrooster of bak 3 minuten af in de oven.
- Serveer de dahl met een lepel raita erin en het naanbrood ernaast.
- Goed om te weten: In het specerijenmengsel (bij 4p) zit: 1/4 tl chilipoeder, 1/2 tl kurkuma, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1 tl komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.