Indiase linzendahl met naanbrood en yacon-muntraita
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 bakje dahl specerijen
- 200 gram peen
- 300 ml passata
- 240 gram rode linzen
- 300 gram yacon
- 2 el muntblaadjes gehakt
- 0.5 bosje koriander
- 200 ml yoghurt
- 1 pakje naanbrood
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- Snipper de rode ui. Doe wat olie in een flinke pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes. Hak de knoflook fijn, voeg toe, samen met de specerijen. Fruit even mee.
- Spoel de linzen af. Voeg de linzen, passata, het kokende water en bouillonblokje bij de ui. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 20-25 minuten afgedekt pruttelen.
- Schil de peen en snij in kleine blokjes van 0,5 centimeter, voeg bij de linzen. Roer regelmatig, want linzen zakken naar de bodem en kunnen zo aanbranden! Als het te dik wordt kan je altijd nog wat water toevoegen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (als je geen broodrooster hebt).
- Maak de yacon-raita. Schil de yacon (zwarte modderige schil). Snij in hele kleine blokjes en voeg 3/4de bij de dahl. Roer de rest van de blokjes yacon door de yoghurt. Hak de muntblaadjes en koriander (incl. steeltjes) fijn, voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het naanbrood m.b.v. de broodrooster of bak 3 minuten af in de oven.
- Serveer de dahl met een lepel raita erin en het naanbrood ernaast. Let op: het klopt dat de yacon in de dahl een bite blijft houden 😊
- Goed om te weten: in het specerijenmengsel (bij 4p) zit: 1/4 tl chilipoeder, 1/2 tl kurkuma, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1 tl komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.