Indiase lamsschotel
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 g Lamsstoofvlees
In Huis
- 300 g Witte rijst
- 5 cm Gemberwortel
- 2 el Plantaardige olie
- 4 stuk(s) Kruidnagel
- 1 stuk(s) Kaneelstokje
- 250 ml Yoghurt
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Suiker
- 2 tl Garam massala
- naar smaak Zout
- draadje(s) Saffraan
Recept stappen
- Rasp de gember. Week de saffraandraadjes in een theelepel heet water.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg kruidnagels, kaneel, vlees, yoghurt, gemberpoeder, chilipoeder, geraspte gember en wat zout toe.
- Laat 10 minuten pruttelen onder regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Laat het meeste vocht verdampen. Doe er dan 2 eetlepels water bij en laat met het deksel op de pan weer pruttelen. Roer steeds door tegen het aanbranden. Doe dit 30 minuten tot het vlees roodbruin is.
- Doe er dan de suiker en 250 ml water bij. Breng aan de kook en laat 60 minuten pruttelen, tot het vlees zacht begint te worden.
- Doe er dan de garam massala en de saffraan bij. Kook nog 10 minuten. Kook op het laatst de saus flink in op middelhoog vuur.
- Serveer met witte rijst.
- <br>Tip: lekker met pompoenrijst (zie recept).