Indiase kormacurry met Kollumer erwten, gebakken paneer en basmatirijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1.5 zakje korma currypasta
- 300 gram peen
- 600 gram bloemkool
- 300 gram basmatirijst
- 2 pakje paneer
- 1 potje kollumer erwten
- 0.5 bosje koriander
- 100 gram winterpostelein
- 200 ml yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 300 ml water
- 2 tl kerriepoeder
Recept stappen
- Verhit olie in een afdekbare wok. Snipper de rode ui en fruit de ui en currypasta zachtjes aan.
- Schil de peen en snij in kleine blokjes, bak mee met de ui. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronken in stukjes. Bak nog een minuutje mee.
- Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 10 minuten pruttelen tot beetgaar.
- Zie eerst tip 1. Zet de rijst met wat zout en een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
- Dep de paneer droog en snij in blokjes van 1 cm. Doe in een mengkom en hussel met het kerriepoeder, peper en flink zout. Bak de paneerblokjes in een koekenpan in goed hete olie al omscheppend bruin. Hou warm.
- Check of de bloemkool gaar is. Giet de Kollumer erwten af en voeg bij de curry om mee te warmen. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn en voeg toe.
- Was de winterpostelein met behulp van de slacentrifuge. Snij grof. Roer door de curry en laat slinken. Roer op het laatst de yoghurt erdoor (zie tip 2). Check op zout en peper. Serveer direct met de rijst en de blokjes paneer.
- 1: Heb je de rijst al gekookt bij gerecht 1? Dan hoef je het alleen even op te bakken in een pannetje. Voeg wat water toe zodat het wat smeuïger wordt. 2: Het mag wat nattig blijven, voor het oog wat minder mooi, maar daardoor wordt het geheel wel lekker smeuïg.