Indiase korma curry met vegan curry reepjes, spinazie, champignons en paprika
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 150 gram peen
- 2 pakje Indiase korma currypasta
- 1 stuks rode paprika
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 blikje tomatenstukjes
- 400 ml kokosmelk
- 260 gram spinazie
- 360 gram vegan curry reepjes
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
- Schil en snij de peen in halve maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak een paar minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak zachtjes mee.
- Snij de paprika in reepjes en voeg toe. Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg toe. Bak nog ca. 5 minuten verder.
- Voeg de tomatenstukjes en kokosmelk toe. Breng aan de kook, dek af en laat ca. 10 minuten stoven. Voeg de spinazie (let op: die heb je ook voor de pesto nodig deze week!) de laatste 2 minuten bij de curry en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm intussen olie in een koekenpan en bak de reepjes warm en knapperig.
- Serveer de korma met de curry reepjes en rijst.