Indiase koolviskoekjes met yacon-wortelsalade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram koolvis
- 1 stuks ui
- 2 el muntblaadjes
- 4 el peterselie
- 1 stuks yacon
- 1 stuks peen
- 1 potje uien-kerrie chutney
In Huis
- 1 teen knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl kerriepoeder
- 0.5 tl chilipeper
- 1 stuks ei
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- olie om te bakken
Recept stappen
- Snij de koolvis in blokje, de knoflook fijn en snipper de ui. Meng in een kom met het komijnzaad, kerrie- en chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper.
- Draai samen met het ei, de muntblaadjes en peterselie in een keukenmachine kort tot en grove puree. Er mogen nog best wat grotere stukken vis in zitten. Doe terug in de mengkom en zet minimaal 15 minuten in de koelkast.
- Maak in de tussentijd de salade. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie extra vierge, mosterd, zout en peper. Doe de dressing in de kom, schil de yacon en peen en snij in luciferstokjes. Meng door de dressing.
- Verdeel en rol het vismengsel in balletjes van ca 40gr per stuk en druk een beetje plat.
- Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes aan beide kanten ca. 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Serveer de viskoekjes met de salade, de chutney en evt met zelfgemaakte naanbroodjes.