Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase kipstuckjes met yoghurt, geroosterde chili pompoen, snijbiet, lente ui en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 46 indiase kip met rijst en pompoen 2016

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 1 bakje Indiase specerijenmix
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 pakjes kipstuckjes
  • 500 gram flespompoen
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gram snijbiet
  • 2 lente-uien

In Huis

  • 0.5 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl chilivlokken
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de rijst op (60 gram rijst met 120 ml water pp) en breng met een flinke snuf zout aan de kook. Laat ca. 25-30 min zachtjes gaar en droog koken, liefst met behulp van een vlamverdeler.
  3. Doe de Indiase specerijenmix in een droge koekenpan en bak op laag vuur heel even tot de geuren vrijkomen. Blijf erbij! Doe de specerijen in een kom en plet met vijzel of lepel de korianderzaadjes.
  4. Doe de Griekse yoghurt bij de specerijen met de aangegeven hoeveelheid zout en peper. Pers de helft van de knoflook erbij. Voeg de kipstuckjes toe en zet ca 20 min koel weg, langer mag ook.
  5. Snij de pompoen in de lengte doormidden en dan in 8 parten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten overdwars in wedges van ca. 1 cm dik. Vet een ovenschaal in en doe de pompoen, olijfolie extra vierge, chilivlokken (als je niet van pittig houdt doe dan de helft), flink wat zout en de overige knoflook (in de schil) in de ovenschaal. Meng goed en schuif in de oven gedurende 25-30 min.
  6. Verwarm in de eerder gebruikte koekenpan een beetje olie en bak daarin de tomatenpuree even aan zodat het zuur eraf gaat. Voeg de kipstuckjes met Griekse yoghurt toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout.
  7. Was intussen de snijbiet, snij de stengels in kleine plakjes en het blad in kleine repen. Roerbak de snijbiet in een beetje olie tot geslonken. Maak op smaak met peper en zout.
  8. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg een deel vlak voor het eind bij de kipstuckjes en zet de rest op tafel voor garnering.
  9. Knijp de gepofte knoflook uit de oven bij de snijbiet en roer goed door.
  10. Serveer de kipstuckjes met de rijst, snijbiet en geroosterde pompoen en evt nog wat extra yoghurt erbij.
  11. In het bakje specerijenmix (4p) zit: 1 tl komijnzaad, 1.5 tl korianderzaad, 2 tl paprikapoeder, ¼ tl cayennepeper, ¼ tl kaneel, 1/8 tl nootmuskaat, ¼ tl kruidnagelpoeder, 1 tl korianderpoeder
  12. Wat pompoen over? Maak soep voor de lunch. Zie dekrat.nl/recepten voor pompoen(soep) recepten.