Indiase kipschotel met yoghurt en koriander
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 2 stuks ui
- 6 takjes koriander
- 125 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 2 cm verse gember
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl kurkumapoeder
- 2 tl chilivlokken
- 1 el garam massala
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl bruine suiker
- 250 ml water
- 300 g rijst
- 1 stuks limoen
Recept stappen
- Snij het kippenvlees in stukken.
- Snipper de ui en rasp de gember. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en de gember in 4 minuten glazig.
- Voeg komijnzaad, kurkumapoeder, gedroogde chilivlokken en garam masala toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.
- Doe de kip erbij en laat 10 minuten meebakken. Strooi de bruine suiker erover en roer de yoghurt en het water erdoor.
- Voeg wat zwarte peper en zout toe en breng alles aan de kook.
- Laat 20 minuten zonder deksel op een middelhoog vuur gaar pruttelen.
- Kook in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Breng de kipschotel zo nodig verder op smaak met wat zout en peper en een beetje limoensap. Bestrooi met wat koriander en serveer met de gekookte rijst.