Indiase kippendij met yoghurt, bataat, snijbiet, en rijst
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 1 bakje Indiase specerijenmix
- 250 gram Griekse yoghurt
- 500 gram kippendijenvlees
- 500 gram bataat
- 2 el tomatenpuree
- 400 gram snijbiet
- 2 lente-uien
In Huis
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- Olie om te bakken
Recept stappen
- Zet de rijst op (60 gram rijst met 120 ml water pp) en breng met een flinke snuf zout aan de kook. Laat 25 - 30 min zachtjes gaar en droog koken, liefst met behulp van een vlamverdeler.
- Doe de Indiase specerijenmix in een droge koekenpan en bak op laag vuur heel even tot de geuren vrijkomen. Blijf erbij! Doe de specerijen in een kom en plet met vijzel of lepel de korianderzaadjes.
- Doe de Griekse yoghurt bij de specerijen met de aangegeven hoeveelheid zout en peper. Pers de helft van de knoflook erbij. Dep de kip droog en voeg toe. Zet ca 20 min koel weg, langer mag ook.
- Schil de bataat en snij in stukjes.
- Verwarm in de eerder gebruikte koekenpan een beetje olie en bak daarin de tomatenpuree even aan zodat het zuur eraf gaat. Voeg de blokjes bataat toe en laat zachtjes meebakken.
- Was intussen de snijbiet, snij de stengels in kleine plakjes en het blad in kleine repen.
- Voeg de kip met Griekse yoghurt bij de bataat. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout.
- Roerbak de snijbiet in een beetje olie tot geslonken, pers de knoflook erbij en roer goed door. Maak op smaak met peper en zout.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg een deel vlak voor het eind bij de kip en zet de rest op tafel voor garnering.
- Serveer de kip met de rijst, snijbiet en bataat en evt nog wat extra yoghurt erbij.