Indiase kippendij met yoghurt, paarse bataat, lente ui, jasmijnrijst en geroerbakte snijbiet
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram volle yoghurt
- 400 gram Indiase kippendijvlees
- 500 gram paarse bataat
- 2 el tomatenpuree
- 2 lente-uien
- 240 gram jasmijnrijst (incl. kardemompeulen)
- 500 gram snijbiet
In Huis
- 3 tenen knoflook
- olie om te bakken
- 240 ml kokend water
- optioneel chilipoeder
Recept stappen
- Doe de kip in een schaaltje en roer de yoghurt er doorheen. Knijp 2/3 van de knoflook erbij. Zet even weg.
- Schil de bataat en snij in stukjes.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de tomatenpuree even aan zodat het zuur er wat af gaat. Voeg de blokjes bataat toe en laat zachtjes meebakken.
- Zet de waterkoker aan. Halveer de helft(!) van de lente ui, en snij fijn, ook zoveel mogelijk van het groen. Fruit in een beetje olie in een pannetje. Voeg de rijst toe (er zitten kardemompeultjes in) en roer om. Plet de kardemompeultjes een beetje als je ze ziet. Voeg het (kokende) water toe met wat zout. Breng weer aan de kook en laat afgedekt zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) in 8-12 minuten gaar en droog koken (ruime marge, want hangt echt af van hoe hoog je vuur staat!).
- Voeg de kip met yoghurt bij de bataat. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout en evt wat chilipoeder als je van pittig houdt. LET OP. dit gerecht zal er anders uitzien dan op de foto vanwege de paarse ipv oranje bataat!
- Was de snijbiet, snij de stengels in kleine plakjes en het blad in kleine repen.
- Hak de rest van de knoflook fijn. Roerbak eerst de steel in wat olie, voeg dan het blad toe en roer wanneer dat geslonken is de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de andere helft van de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg een deel vlak voor het eind bij de kip en zet de rest op tafel voor garnering.
- Serveer de kip met de rijst en de snijbiet.
- Goed om te weten: de Indiase tandoori kippendij is voor 4p gekruid met 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout.