Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase gebakken aardappels met witte kool, kruidige kikkererwten en pinda’s

Vegan

  • Totale tijd minuten
Indiase gebakken aardappels met witte kool, kruidige kikkererwten en pinda’s | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Nicola aardappels
  • 400 gram witte kool
  • 1 stuks groene peper
  • 30 gram gember
  • 15 gram koriander
  • 2 stuks bosui
  • 0.5 stuks ui
  • 2 pot kikkererwten
  • 1 bakje garam masala en kurkuma
  • 60 gram pinda's gebakken
  • naar smaak mango chutney

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 8 flinke draai zwarte peper uit de molen
  • naar smaak vegan mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm alvast een goede hoeveelheid olie in een grote afdekbare wok of hapjespan.
  2. Bak het komijnpoeder en aangegeven hoeveelheid zwarte peper uit de molen een minuutje. Voeg de aardappels toe, roerbak een paar minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht en dek af. Laat ca. 10 minuten voorgaren.
  3. Snij de witte kool vast in dunne reepjes. Snij de groene peper in ringetjes. Schil en rasp de gember. Hak de koriander grof.
  4. Haal de deksel van de aardappels en zet het vuur hoger. Voeg de gember, groene peper en witte kool toe en roerbak op stevig vuur ca. 8 minuten, tot de kool beetgaar is met wat bruine randjes, en de aardappels mooi bruin. Breng op smaak met zout.
  5. Snij intussen de bosui in ringen. Bak ongeveer de helft kort mee en bewaar de rest ter garnering.
  6. Snipper de ui fijn (een halve bij 4p!). Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  7. Spoel de kikkererwten af en dep een beetje droog. Doe als de ui glazig is nog wat verse olie in de pan, voeg de specerijen toe en bak heel eventjes mee. Voeg de kikkererwten toe en bak een paar minuten stevig verder.
  8. Garneer de aardappelroerbak met de pinda’s en rest van de bosui. Serveer met de kruidige kikkererwten, de vegan mayonaise en chutney naar smaak.
  9. GOED OM TE WETEN: de verhouding specerijen voor 4p is 2 tl garam masala en 1 tl kurkuma. Voor 2p de helft.