Indiase gebakken aardappels met witte kool, funky roerei en mango chutney
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Nicola aardappels
- 400 gram witte kool
- 1 stuks groene peper
- 30 gram gember
- 2 stuks bosui
- 0.5 stuks ui
- 15 gram koriander
- 8 stuks eieren
- 2 el Bulgaarse yoghurt
- 1 bakje garam masala en kurkuma
- 60 gram Pinda's gebakken
- naar smaak mango chutney
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 8 flinke draai zwarte peper uit de molen
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm alvast een goede hoeveelheid olie in een grote afdekbare wok of hapjespan.
- Bak het komijnpoeder en de aangegeven hoeveelheid zwarte peper uit de molen een minuutje. Voeg de aardappels toe, roerbak een paar minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht en dek af. Laat ca. 10 minuten voorgaren.
- Snij de witte kool vast in dunne reepjes. Snij de groene peper in ringetjes. Schil en rasp de gember.
- Haal de deksel van de aardappels en zet het vuur hoger. Voeg de gember, groene peper en witte kool toe en roerbak op stevig vuur ca. 8 minuten, tot de kool beetgaar is met wat bruine randjes, en de aardappels mooi bruin. Breng op smaak met zout.
- Snij de bosui in ringen. Bak kort mee met de aardappelen.
- Snipper de ui fijn (een halve bij 4p!). Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes(!). Voeg wat zout toe.
- Hak de koriander grof. Klop de eieren los met de yoghurt, wat zout en peper. Meng de koriander erbij (bewaar eventueel wat voor garnering). Doe als de ui glazig is nog wat verse olie in de pan, voeg de specerijen toe en bak heel eventjes mee. Giet de geklutste eieren erbij en schep stevig ca. 2 minuten om tot je een smeuïg roerei hebt.
- Garneer de aardappelroerbak met de pinda’s. Serveer met het roerei, mayonaise en chutney naar smaak.
- GOED OM TE WETEN: de verhouding specerijen voor 4p is 2 tl garam masala en 1 tl kurkuma. Voor 2p de helft.