Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase gebakken aardappels met witte kool, funky omelet en mango chutney

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Indiase gebakken aardappels met witte kool, funky omelet en mango chutney | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Nicola aardappels
  • 400 gram witte kool
  • 0.5 stuks ui
  • 1 stuks groene peper
  • 30 gram gember
  • 15 gram koriander
  • 8 stuks eieren
  • 2 el Bulgaarse yoghurt
  • 1 bakje garam masala en kurkuma
  • 2 stuks bosui
  • 60 gram Pinda's gebakken
  • naar smaak mango chutney

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 8 flinke draai zwarte peper uit de molen
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm alvast een goede hoeveelheid olie in een grote wok of hapjespan.
  2. Bak het komijnpoeder en aangegeven hoeveelheid zwarte peper uit de molen een minuutje. Voeg de aardappels toe, roerbak een paar minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht en dek af. Laat ca. 10 minuten voorgaren.
  3. Snij de witte kool vast in dunne reepjes voor later.
  4. Snipper de ui fijn (een halve bij 4p!). Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de groene peper in ringen (laat de zaadlijsten zitten als je van extra pittig houdt) en rasp de gember fijn. Bak de helft(!) van de groene peper en de helft(!) van de gember (de andere helft is voor de aardappels straks) zachtjes mee met de ui.
  5. Hak de koriander grof. Klop de eieren los met de yoghurt, wat zout en peper. Meng de koriander erbij (bewaar eventueel wat ter garnering). Doe als de ui glazig is nog wat verse olie in de pan, voeg de specerijen toe en bak heel eventjes mee. Giet de geklutste eieren erbij. Dek af en bak zachtjes in 6-8 minuten gaar.
  6. Haal de deksel van de aardappels en zet het vuur hoger. Voeg de rest van gember, groene peper toe, samen met de witte kool toe. Roerbak op stevig vuur ca. 8 minuten, tot de kool beetgaar is met wat bruine randjes, en de aardappels mooi bruin. Breng op smaak met zout.
  7. Snij de bosui in ringen. Bak ongeveer de helft kort mee en bewaar de ter voor garnering.
  8. Garneer de aardappelroerbak met de pinda’s en bosui. Serveer met de omelet en mayonaise en chutney naar smaak.
  9. GOED OM TE WETEN: de verhouding specerijen voor 4p is 2 tl garam masala en 1 tl kurkuma. Voor 2p de helft.