Indiase dahl met sticky paneer, kruidenyoghurt en mango chutney
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram oranje bataat
- 250 gram rode linzen
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 1 bakje dahl specerijeren
- 100 gram tomatenpuree
- 350 gram passata
- 300 gram witte basmatirijst
- 2 pakje paneer
- 2 el muntblaadjes
- 250 gram Bulgaarse yoghurt
- naar smaak mango chutney
- 15 gram koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 tl zout (voor de dahl)
- 250 ml kokend water (voor de dahl)
- 0.5 tl zout (voor paneer)
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan (of gebruik straks de Quooker) – voor de linzen en dahl.
- Schil de bataat snij in blokjes van ca. 0.5 cm. Spoel de linzen af. Zet samen onder kokend water met wat zout en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar. Giet af.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui zachtjes. Voeg een snufje zout toe. Was de peen en snij dunne halve of kwart maantjes, voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, specerijen, tomatenpuree, passata en de aangegeven hoeveelheid zout en kokend water toe. Laat zachtjes afgedekt pruttelen (hoe langer hoe lekkerder). Voeg de linzen en bataat toe zodra deze gaar zijn. Voeg evt. nog water toe als het te dik is.
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Dep de paneer droog en snij in blokjes van max. 1 cm. Hussel in een mengkom met het zout, kerrie- en paprikapoeder. Bak in voldoende olie bruin. Schep af en toe om. Giet als de blokjes mooi bruin zijn eventueel overtollige olie weg. Voeg de mango chutney toe met een mespuntje chilivlokjes. Schep om zodat de blokjes mooi bedekt zijn.
- Hak de muntblaadjes fijn. Roer door de yoghurt samen met zout en peper. Serveer de dahl met de rijst, paneer, kruidenyoghurt en chutney naar smaak. Garneer met de koriander.
- GOED OM TE WETEN: 1. In het bakje dahl specerijen zit voor 4p: 0,25 tl chilipoeder, 0,5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).