Indiase curry van chinese kool, winterpeen en prei met naanbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 1 blikje(s) Kokosmelk
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 1 stuk(s) Winterpeen
- 1 stuk(s) Prei
- 2 el Geraspte gember
- 1 pot(je) Specerijenmengsel
- 1 el Tomatenpuree
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 handje(s) Koriander
- 2 pak(ken) Naanbrood
- 3 teentje(s) Knoflook
In Huis
- 3 el Plantaardige olie
- 200 ml Kokend water
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Maak eerst de currypasta. Snipper de knoflook, de rode peper en de ui heel fijn. Doe de olie in een steelpannetje en voeg 1/4 van de ui erbij. Laat een paar minuutjes stoven terwijl je goed roert. Doe dan 2/3 van de knoflook en alle rode peper erbij en bak even goed aan. Zet het vuur laag en laat zo'n 5 minuutjes sudderen (roer af en toe). Zorg dat het niet aanbrandt.
- Zet de waterkoker aan. Verwarm de oven voor, voor het naanbrood. Bak straks af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de prei in ringen en de wortel in schijfjes.
- Rasp de gember en fruit deze samen met de rest van de ui en de knoflook. Voeg de currypasta toe en bak even aan in de olie. Voeg dan de prei en wortel toe en roerbak even mee.
- Giet de kokosmelk erbij met het kokende water en het bouillonblokje. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht circa 10 minuten pruttelen.
- Snij de Chinese kool in repen en voeg toe als de wortel bijna gaar is. Laat even slinken en maak het geheel op smaak met peper en zout.
- Hak de koriander fijn. Garneer de curry daarmee en serveer met het naanbrood.
- <br>Let op: bij dit recept hoort het specerijenpotje zonder stipje. In het specerijenmengsel zit: 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 tl gemberpoeder<br>Roer na 5 minuten de specerijen erdoor en voeg de tomatenpuree toe, samen met een flinke scheut water en pureer met een staafmixer. Laat de pasta nog zo'n 10 minuutjes op een laag vuurtje verder pruttelen (tip: dit kan je ook een dag van tevoren doen).