Indiase curry van bloemkool, aardappels en boontjes met flatbread en komkommersla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Bloemkool
- 500 g Aardappelen
- 400 g Sperziebonen
- 1 stuk(s) Uien
- 1 el Gember (geraspte)
- 1 bakje(s) Specerijenmengsel
- 15 g Koriander
- 1 stuk(s) Komkommer
- 4 stuk(s) Flatbread
In Huis
- 2 teen Knoflook
- om te bestrooien Chilipoeder
- om te bakken Olijfolie
- 1 el Citroensap
Recept stappen
- In het bakje specerijen zit: 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1/4 tl chilipoeder, 2 tl garam masala, 2 tl komijnzaadjes (het andere bakje bevat baharat, dat ruikt naar kaneel) .
- Snij de bloemkool in kleine roosjes, schil de aardappels en snij in even grote blokjes,
- Snij ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Rasp de gember.
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin olijfolie. Bak de uien tot deze glazig worden.
- Voeg de knoflook toe en de specerijen. Roer even om tot de geur loskomt.
- Voeg de aardappels en bloemkool toe, hussel weer goed om, blus af met een klein laagje water en laat ca. 10 min. stomen met deksel. Check dat het niet droog kookt.
- Dop de boontjes, snij ze in drieën.
- Voeg als de aardappels bijna gaar zijn de boontjes nog een paar minuutjes toe.
- Hak de koriander grof.
- Snij de komkommer in stukjes en maak op smaak met een beetje citroensap, wat gehakte koriander, een beetje suiker, zout en een beetje chilipeper.
- Warm in een droge koekenpan één flatbread per persoon even op.
- Serveer de curry met verse koriander, flatbread en de komkommer.
- <br>Let op: je hebt nog een keer koriander nodig deze week.