Indiase curry met bloemkool, kikkererwten en papadums
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 15 gram koriander
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuks rode ui
- 1 bakje curry specerijen
- 400 gram bataat
- 800 gram bloemkool
- 300 gram basmatirijst
- 2 potje kikkererwten
- 1 zakje mini papadums
In Huis
- 0.5 tl suiker
- 1 tl zout
- olie om te bakken
- 300 ml water (voor de curry)
- kneepje citroensap uit een flesje (optioneel)
Recept stappen
- Haal de koriander af en bewaar de blaadjes. Hak de steeltjes, knoflook en ui grof. Maal samen met de specerijen, suiker en de aangegeven hoeveelheid zout in het bakje van de staafmixer tot een pasta.
- Verhit olie in een afdekbare wok en fruit de currypasta zachtjes aan. Schil de bataat en snij in kleine blokjes van max 1 cm, bak mee. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronk in stukjes. Bak een minuutje mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe, breng aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 10 minuten pruttelen tot beetgaar.
- Zet de rijst met wat zout en een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Meng als de bloemkool en bataat beetgaar zijn de kikkererwten door de curry. Warm even mee.
- Check op zout, peper en een zuurtje (citroensap uit een flesje). Serveer de curry met de rijst en papadums. Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.
- Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl masala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1/4 tl chilipoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.
- Goed om te weten: Op de foto staan kollumererwten (zwart), deze keer bereiden we de curry met kikkererwten.