Indiase curry met adukibonen, spitskool, roodlof zilvervliesrijst en cashewnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 500 gram spitskool
- 400 ml kokosmelk
- 1.5 zakje tikki masala kruidenmix
- 2 blikjes adukibonen
- 2 stengels lente-ui
- 1 stuks limoen
- 2 stronkjes roodlof
- 80 gram cashewnotenstukjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml water (voor de curry)
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt gaar en droog koken.
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snij de ui in dunne ringen, fruit zachtjes. Schil en snij de wortel in dunne halve maantjes, voeg toe met wat zout. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Snij de spitskool in reepjes, zet het vuur hoger en bak al omscheppend een paar minuten mee.
- Doe de kokosmelk, kruidenmix en aangegeven hoeveelheid water bij de groenten in de wok en dek af. Breng aan de kook, zet het vuur weer zacht en laat ca. 10 minuten pruttelen.
- Giet en spoel de adukibonen af.
- Snij de lente-ui in ringetjes en de limoen in partjes.
- Snij de roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart.
- Warm de bonen en roodlof op het laatst mee met de curry. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Bestrooi met de lente-ui en cashewnoten en serveer met de rijst.