Indiase butter chicken met volkoren basmatirijst en gewokte spinazie
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks kippendijenvlees
- 250 gram yoghurt
- 1 bakje garam masala
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 2 stuks ui
- 4 stengels bleekselderij
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 el koriander
- 400 gram spinazie
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 50 gram boter om te bakken
- om te bakken olijfolie
- kneepje citroensap
- 2 el (gezouten) boter
Recept stappen
- Marineer de kip: halveer de kippendijenvlees. Doe met 100 gram (bij 4p) yoghurt, de helft van de garam masala en een flinke snuf peper en zout in een mengkom. Hussel goed en laat minimaal 15 minuten marineren (zie tip).
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
- Snipper de ui, hak de knoflook en snij de bleekselderij in halve maantjes.
- Verwarm de helft van de boter en olie in een koekenpan. Bak de kip op hoog vuur rondom bruin (hoeft niet gaar). Haal uit de pan, voeg de rest van de boter toe en bak de ui, helft van knoflook, helft van de bleekselderij en rest van garam masala een paar minuten op zacht vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten (of langer als je tijd hebt) pruttelen. Zet de staafmixer in de saus om hem wat gladder te maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek intussen de tafel en hak de koriander (ook de steeltjes) fijn.
- Leg de kippendijenvlees in de saus en laat nog 5-10 minuten afgedekt pruttelen tot de kip gaar is.
- Verwarm olie in een wok en bak de rest van de bleekselderij een paar minuutjes aan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg als laatst de rest van de gehakte knoflook toe. Schud nog een paar keer om en breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Roer op het laatst de rest van de yoghurt en de (gezouten) boter door de saus. Warm, al roerend, even mee.
- Bestrooi de butter chicken met de koriander en serveer met de rijst en gewokte spinazie.
- Marineer de kip alvast eerder op de dag (of de dag ervoor) als dat lukt. Dat scheelt tijd en het komt de smaak ten goede!