Indiaas gekruide koolrabi met waterkers en Indiase tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 koolrabi
- 4 tomaten
- naar smaak waterkers
In Huis
- 300 gram rijst
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 8 el limoensap
- naar smaak suiker
- 1 tl gemalen komijn
- om te bakken olie
- naar smaak koriander
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl koenjit
- 1 tl garam masala
- 4 el yoghurt
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil de koolrabi en snij in wiggen.
- Kook de koolrabi gaar in water met zout in ca. 12 minuten. Laat uitlekken.
- Snij de tomaten in stukken, de komkommer in plakjes en de rode ui in dunne ringen.
- Maak terwijl de koolrabi kookt de tomatensalade. Klop in een kom een dressing van het limoensap, de suiker, de komijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de tomaat, komkommer, koriander en de ui erdoor.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan tot deze glazig wordt. Voeg de komijnzaadjes, koenjit en garam massala toe. Roerbak zachtjes 3 minuten. Schep er de uitgelekte koolrabi door en laat op laag vuur zachtjes smoren zodat de smaken goed in de groente kunnen trekken. Verdeel er wat waterkersblad over en serveer met een schepje yoghurt, wat gekookte rijst en de tomatensalade.
- Wijnsuggestie: Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.