IJsthee van verveine met een watermeloen-fetasalade met munt
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 5 takjes verveine
- 1 stuks Hollandse watermeloen
- 2 el munt
In Huis
- 1 liter water
- 1 zakje groene (citroen) thee
- 2 el honing
- 1 stuks citroensap (uit een flesje)
- 200 gram feta
- 1 stuks citroen
- naar smaak ijsklonten
Recept stappen
- Breng het water aan de kook en giet in een kom.
- Voeg de verveine en het theezakje toe. Verwijder het theezakje na 10 minuten en laat afkoelen.
- Roer de honing door de drank en voeg de helft van het citroensap toe naar smaak.
- Zeef de thee en giet het over in een karaf. Zet dit vervolgens in de koelkast en laat het goed koud worden.
- Terwijl de thee afkoelt kan de salade bereidt worden.
- Snij het vruchtvlees van de watermeloen in stukjes van ca 1,5 cm.
- Snij het feta blok in kleine blokjes niet groter dan 1 bij 1 cm en hak de munt fijn.
- Voeg de watermeloen, feta en munt samen in 1 grote kom en roer dit door elkaar.
- Snij de citroen in schijfjes. Doe de ijsthee in een glas, samen met veel ijs en maak dit af met een schijf citroen. Verdeel de watermeloen-fetasalade vervolgens over het aantal gewenste bakjes en serveer dit samen met de verse verveine ijsthee.