IJsbergbowl met Mexicaanse bonensalade en gebakken gekruide kippendij
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 maiskolven
- 400 gram kippendijenvlees
- 0.5 krop ijsbergsla
- 1 blikjes zwarte bonen
- 4 (Roze) tomaten
- 1 rode peper
- 2 lente-ui
- 4 el koriander
- 1 bakje zure room
In Huis
- 1 el olie om te bakken
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje knoflook
- 2 el citroensap
Recept stappen
- Breng een pan water aan de kook voor de mais. Verwijder de bladeren van de mais en halveer de kolven. Kook ze gaar in ca. 12 minuten.
- Bak de kip in een beetje olie gaar op hoog vuur zodat hij lekker bruin wordt.
- Haal voorzichtig één groot blad per persoon van de ijsbergsla. Snij nog ca. 150 gram in fijne reepjes.
- Snij de maiskorrels van de kolven en doe samen met de ijsbergsla in een slabak. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg toe. Snij de tomaat in stukjes en voeg toe.
- Snij de rode peper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Meng lente-ui, 2/3 van de rode peper en 2/3 van de koriander samen met de olijfolie extra vierge, het citroensap en peper en zout met de reepjes sla, bonen, tomaat en mais.
- Meng de rest van de koriander en rode peper samen met de zure room in een kommetje. Knijp er de knoflook bij en voeg een kneepje citroensap (evt uit een flesje) toe.
- Serveer de bonensalade in een blad ijsbergsla (de bowl) en schep daar bovenop de kip. Serveer het zure room-sausje erbij.