Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hutspot met rookworst

Varken

  • Totale tijd minuten
1401 Hutspot Met Rookworst

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g Eigenheimer aardappelen
  • 500 g Winterpeen
  • 500 g Uien
  • 2 stuk(s) Rookworst

In Huis

  • om te bakken Olie
  • naar smaak Komijnpoeder
  • 1 scheutje(s) Melk
  • 1 klontje(s) Boter
  • eventueel toevoegen Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Wij gaan de hutspot maken op een speciale manier maar je kunt ook gewoon aardappels, ui en wortel samen koken en stampen, dan ben je sneller klaar.
  2. Schil de aardappels, snij in stukken en zet ze op in water met zout. Kook gaar in circa 15-20 minuten, check met vork.
  3. Snijd ongeveer 600g van de peen en schil deze. Snijd vervolgend doormidden en vervolgens in vrij dunne plakjes.
  4. Snipper de ui grof. Zet een grote braadpan of wok op het vuur en verhit 2 el olie. Fruit de uien gedurende ongeveer 2 minuten en voeg dan de wortel toe. Roerbak alles even samen op hoog vuur en voeg een ½ tot 1 tl komijn (of karwijzaad) toe. Draai het vuur zacht en laat met een deksel 20 minuten stoven.
  5. Zet een pan met water op het vuur voor het verwarmen van de worsten. Als het water kookt draai je het zacht op een klein pitje en leg je de worsten in de verpakking er gedurende 10-15 minuten in. Het water mag niet meer koken.
  6. Als de aardappels gaar zijn maak je met wat melk en een klontje boter een puree. Niet te nat want in de groenten zit ook kookvocht. Stamp vervolgens de wortel en ui door de puree en maak op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de stamppot met de worst.