Homemade kaasschnitzel
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram Weidevogel kaas
In Huis
- 1 stuks ei (of kikkererwtenvocht)
- 4 el bloem
- 1 bakje panko
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwijder de korst van de kaas. Snij per persoon 1 à 2 plakken van ca. 1 cm dik. Afhankelijk van de vorm van je stuk kaas zal je even moeten kijken hoe je het aanvliegt.
- Klop het ei los in een schaaltje (zie tip). Zet alvast twee bordjes klaar, eentje met de bloem en een met de panko.
- Verwarm olie in een koekenpan. Haal elke stuk kaas eerst door de bloem, dan het ei en dan de panko. Bak kort aan elke zijde in de hete olie tot het korstje bruin is.
- Serveer als de schnitzel goud/bruin is.
- Geen ei in huis, maar wel een potje kikkererwten? Gebruik dan het kikkererwtenvocht (aquafaba) ter vervanging van het ei .