Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hollandse Quinoa salade met minibietjes, grie en gekarameliseerde witlof

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1967 Hollandse Quinoa Salade Met Minibietjes Feta En Gekarameliseerde Witlof

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram minibietjes
  • 300 gram quinoa
  • 1 rode ui
  • 4 struikjes witlof
  • 60 gram pompoenpitten
  • 1 pakje grie naturel (feta)
  • 2 el verse munt
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 el citroensap
  • 100 gram winterpostelein

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 1 tl suiker
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Was de minibietjes, zet op met koud water en kook in ca. 15 min gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Zet de quinoa op in koud water met zout en kook gaar in ca. 12 min.
  3. Snipper de rode ui en doe met de azijn in een kommetje.
  4. Snij de witlof in de lengte doormidden. Laat in een koekenpan de boter, olijfolie en suiker smelten. Leg de witlof er met de snijkant naar beneden in. Laat in een paar minuten bruin worden, draai vervolgens om en stoof met deksel in een paar minuten gaar.
  5. Bak in een droge koekenpan de pompoenpitten even knapperig (blijf erbij het kan snel gaan!). Snij de feta in kleine blokjes. Hak de munt fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  6. Giet de quinoa af en haal de rode uitjes uit de azijn. Doe samen in een grote slabak met de lente-ui en munt. Roer de olijfolie extra vierge, het citroensap en peper en zout erdoor. Laat een beetje afkoelen.
  7. Snij het kontje van de minibietjes en haal het schilletje eraf. Snij in kwarten of achtsten en voeg bij de quinoa, samen met de feta. Leg de warme witlofjes op een schaaltje, bestrooi met peper en zout.
  8. Was de winterpostelein en zet op tafel. Laat iedereen zelf wat blaadjes door de quinoa roeren. Zo blijft eventuele overgebleven winterpostelein lekkerder voor de dag erna. Strooi als laatste de pompoenpitten eroverheen.