Hollandse quinoa met geroosterde bloemkool, snijbiet en kokosmelk
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bloemkool
- 300 gram quinoa
- 400 ml kokosmelk
- 50 gram zonnebloempitten
- 1 lente-ui
- 2 el basilicum
- 2 el munt
- 500 gram snijbiet
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie (om te besprenkelen)
- 100 ml water
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap
- 2 el wittewijn- of rijstazijn
- 2 tl kerriepoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de bloemkool in dikke plakken en verdeel in kleine roosjes. Verdeel over de bodem van een braadslee met bakpapier. Knijp de knoflook uit en meng het pulp met de olijfolie (om te besprenkelen). Sprenkel over de roosjes. Strooi er flink wat zout en peper over. Schuif boven in de oven voor 15-20 minuten.
- Rooster de quinoa in een droge koekenpan al omschuddend circa 4-5 minuten. Doe over in een (grote) kookpan, voeg kokosmelk en het water toe en kook in 10 minuten gaar.
- Meng de olijfolie extra vierge, sojasaus, citroensap, witte wijn azijn (of rijstazijn) en kerriepoeder door elkaar.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur knapperig. Blijf erbij, het kan snel gaan!
- Snij het lente-uitje, de basilicum en de munt fijn.
- Snij de snijbiet stengels in plakjes en het blad in dunne reepjes. Voeg de snijbiet en de lente ui bij de warme quinoa samen met de dressing en schep 1 minuut op het vuur om, zodat de snijbiet wat slinkt. Haal van het vuur en roer de munt en basilicum erdoor. Proef of je nog wat extra azijn of citroensap, peper en zout wil toevoegen.
- Serveer de snijbiet-quinoa met de geroosterde bloemkool en de zonnebloempitten.