Hollandse halloemi met romanesco bloemkool, paprika, landbrood en kappertjesvinaigrette
Vegetarisch
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks puntpaprika
- 1 stuks romanesco bloemkool
- 200 gram peen
- 2 el citroensap
- 2 el peterselie
- 2 el kappertjes
- 0.5 stuks landbrood
- 2 pakje halloemi
In Huis
- 2 teen knoflook
- (milde) olijfolie
- 1 tl mosterd
- 6 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de ui in parten en paprika in repen. Maak roosjes van de romanesco en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Leg in een grote ovenschaal of braadslee en pers de knoflook erbij. Meng met flink olie, de helft van het citroensap, zout en peper.
- Bak de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Zet een wekker op 15 minuten voor het brood.
- Hak de peterselie fijn. Maak de vinaigrette van de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, de rest van het citroensap, peterselie en wat zout.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in 8-10 minuten af.
- Verwarm een beetje olie in een koeken- of grillpan. Snij de halloemi in ca. 10 plakjes per blok. Bak de halloemi aan beide kanten bruin.
- Haal de groenten uit de oven. Snij het brood in plakken. Besprenkel de groenten met een deel van de vinaigrette en serveer met de halloemi. Zet de rest van de vinaigrette op tafel om het brood in te dippen.