Hollandse halloemi met geroosterde wintergroenten, linzen, knoflook en kappertjesdressing
Vegetarisch
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram knolselderij
- 500 gram pastinaak
- 500 gram oranje bataat
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 1 stuks knoflook
- 4 takje tijm
- 2 takje rozemarijn
- 1.5 blikje linzen
- 4 el kappertjes
- 2 pakjes halloemi
In Huis
- olie om te bakken
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de knolselderij en pastinaak en snij in frietformaat. Schrob de bataat schoon en snij in wedges. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dikke plakken.
- Snij de ui in parten. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
- Doe de groenten in een mengkom met flink olie, ui, takjes tijm en rozemarijn, knoflook, peper en zout (1tl bij 4p). Meng goed en leg in een braadslee (of op een bakplaat met bakpapier) in de oven. Rooster 30-35 minuten.
- Giet de linzen af in een vergiet. Voeg na 20 minuten bij de groenten in de oven. Hussel even om.
- Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, citroensap, kappertjes, mosterd, peper en zout (0,25tl bij 4p).
- Snij de halloemi in ca. 10 plakjes per blok. Verwarm olie in een koeken- of grillpan en bak de halloemi aan beide kanten bruin.
- Haal de knoflook uit de oven. Prak naar smaak een teentje door de dressing.
- Haal de groenten als ze gaar zijn uit de oven en meng de dressing er goed door. Proef of er voldoende zout en peper op zit en serveer direct met de halloemi.