Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hollandse biefstuk met bloemkool uit de oven en gekookte aardappels

Rund

  • Totale tijd minuten
1417 Hollandse Biefstuk Met Bloemkool Uit De Oven En Gekookte Aardappels

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuk(s) rode ui
  • 800 g aardappelen
  • 4 stuk(s) biefstuk
  • 3 el olijfolie
  • 4 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl venkelzaad
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de uien in parten. Doe de zaden en peperkorrels in een vijzel en maal ze fijn. Meng er de olijfolie door. Leg de bloemkool en de uienringen in een ruime ovenschaal in een enkele dunne laag. Schenk de kruidenolie erover. Bestrooi met wat zout en schep even goed door. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven. Schep halverwege de oventijd een keer goed om en zet weer terug. Zet water op het vuur voor de aardappels.
  3. Kook de aardappels in circa 20 min. gaar.
  4. Bak als de aardappels aan het uitdampen zijn de biefstukken met peper en zout aan beide kanten bruin in 6 min.
  5. Als je zachtjes met je wijsvinger op het vlees drukt en die veert nog terug is het vlees medium gebakken.