Hindoestaanse snijbonen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=1b677ce7702fd2ca57e8f163bc643770)
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) uien
- 2 stuk(s) coeur de boeuf tomaten
- 600 g snijbonen
In Huis
- 200 g rijst
- om te bakken olie
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 el madras kerriepoeder
- 1 stuk(s) bouillonblokje
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Snij de tomaten in zes stukken. Snij de snijbonen in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin zachtjes aan tot de ui lichtbruin is.
- Pers de knoflook, voeg bij de knoflook en fruit een halve minuut mee.
- Voeg het kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg de tomaat en snijbonen toe en schep om. Schenk er wat water bij tot de groenten net aan onder staan.
- Voeg het bouillonblokje toe. Kook tot de snijbonen gaar zijn in ca. 15 minuten.
- Serveer de Hindoestaanse snijbonen met de witte rijst.