Hertenworst porcini met gesmoorde spitskool en aardappel- knolselderijpuree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) hertenworst met porcini
- 600 g aardappelen
- 600 g knolselderij
- 1 stuk(s) spitskool
In Huis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 tl tijm
- om te bakken olie
- klontje(s) boter
- scheutje(s) melk
Recept stappen
- Zet de worsten in hun verpakking op in een pan met water om ze voor te wellen in circa 20 minuten.Laat het water niet echt aan de kook komen.
- Schil de aardappels en schil de knolselderij.
- Snij de aardappels en knolselderij in gelijke stukken van ca 2 cm dikte. Zet ze op in een laag water en kook gaar in ca 15 minuten.
- Snij de spitskool in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Bak de knoflook 30 seconden aan in een klontje boter en voeg dan de spitskool en de tijm toe.
- Roer even goed om en laat dan met deksel op de pan ca 10 minuten smoren.
- Als de worsten gaar geweld zijn (ze voelen dan stevig aan als je er op drukt), bak je ze in een paar minuten mooi bruin in wat olie in een koekenpan.
- Stamp de aardappels en knolselderij tot een mooie puree met een klontje boter en een scheutje melk.
- Dien de worsten op met de puree en de spitskool.
- (NB. weeg de knolselderij even. Voor 4 pers heb je 600 gram nodig voor de puree; mocht je over hebben, doe dan 100 a 200 g kleingesneden bij de overige groenten in het mosselrecept)