Hertenworst met knolselderij-aardappelpuree en gekarameliseerde spruitjes
- Totale tijd minuten
![2606 Hertenworst Met Knolselderijaardappelpuree En Gekarameliseerde Spruitjes](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/2606-hertenworst-met-knolselderijaardappelpuree-en-gekarameliseerde-spruitjes.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=f566a3d24abdf7364d45171339db81ae)
Ingrediënten
In de box
- 800 g Aardappelen kruimig
- 300 g Knolselderij
- 600 g Spruiten
- 100 g Spekjes
- 1 stuk(s) Rode ui
- 4 stuk(s) Hertenworst
In Huis
- Olie om te bakken
- 1 el Balsamicoazijn
- scheutje(s) Melk
- klontje(s) Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en de knolselderij (let op; je hebt niet de hele knolselderij nodig!).
- Snij in gelijke stukken en zet op in een laagje koud water met zout.
- Kook/stoom gaar in ca. 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
- Zet nog een pannetje met water en zout op voor de spruitjes.
- Haal de kontjes en evt. mindere blaadjes van de spruiten en halveer ze.
- Kook de spruitjes 3 minuten voor, giet af en laat goed uitlekken.
- Verwarm een klein beetje olie in een wok en voeg de spekjes toe.
- Snipper de ui en voeg bij de spekjes. Bak 1 minuut en doe dan de spruiten erbij.
- Roerbak totdat de spruitjes gaan bruinen.
- Doe op het laatst de balsamico-azijn erbij en laat het geheel nog even karamelliseren.
- Bak intussen de worsten zachtjes in een beetje olie.
- Ze zijn al sous-vide gaar gemaakt dus hoeven maar heel even (alleen om bruin en warm te worden).
- Giet de aardappels en knolselderij af en stamp fijn met een beetje melk en een goede klont boter.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de knolselderij-aardappelpuree met de hertenworst en de gekaramelliseerde spruitjes.