Hertenworst met aardpeer puree en gesmoorde savooiekool
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Hertenworst met porcini
- 800 g Aardpeer
- 2 stuk(s) Savooiekool
In Huis
- 1 el Olijfolie
- blokje(s) Boter
- 500 ml Water
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 2 tl Tijm
- scheutje(s) Melk
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Zet een pan met water en groentebouillonblokje op voor de aardperen. Wel hierin het pakje worsten. Zet op laag vuur, want het water mag niet koken met de worsten erin.
- Snij ondertussen de savooiekool in dunne repen.
- Smelt in een stoofpan of wok met deksel een flinke klont boter met 1 el olie. Laat de savooiekool hierin (in porties) slinken, mogelijk in porties toevoegen als het niet past.
- Hussel de savooiekool goed om samen met de tijm en laat hier en daar een beetje bruin worden. • Voeg dan 2 el water toe en laat met deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Dit duurt 15-25 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de kool wilt hebben. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil ondertussen de aardperen en snij in gelijke delen (als je dit eerder doet, zet ze dan in een bak met water en citroensap tegen het verkleuren).
- Kook de aardperen in ca. 15 minuten gaar in de bouillon (verwijder de worsten) • Bak ondertussen de worsten in een koekenpan met 2 el olie. Bak de worsten rondom bruin en laat dan rustig 6-8 minuten garen. Je kunt evt. met een beetje water van het aanbaksel jus maken.
- Pureer de gare aardperen (check met vork), met een klontje boter en een klein scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de aardpeerpuree met savooiekool en de worsten.