Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hertenworst met aardpeer puree en gesmoorde savooiekool

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Hertenworst met porcini
  • 800 g Aardpeer
  • 2 stuk(s) Savooiekool

In Huis

  • 1 el Olijfolie
  • blokje(s) Boter
  • 500 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 tl Tijm
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water en groentebouillonblokje op voor de aardperen. Wel hierin het pakje worsten. Zet op laag vuur, want het water mag niet koken met de worsten erin.
  2. Snij ondertussen de savooiekool in dunne repen.
  3. Smelt in een stoofpan of wok met deksel een flinke klont boter met 1 el olie. Laat de savooiekool hierin (in porties) slinken, mogelijk in porties toevoegen als het niet past.
  4. Hussel de savooiekool goed om samen met de tijm en laat hier en daar een beetje bruin worden. • Voeg dan 2 el water toe en laat met deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Dit duurt 15-25 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de kool wilt hebben. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil ondertussen de aardperen en snij in gelijke delen (als je dit eerder doet, zet ze dan in een bak met water en citroensap tegen het verkleuren).
  6. Kook de aardperen in ca. 15 minuten gaar in de bouillon (verwijder de worsten) • Bak ondertussen de worsten in een koekenpan met 2 el olie. Bak de worsten rondom bruin en laat dan rustig 6-8 minuten garen. Je kunt evt. met een beetje water van het aanbaksel jus maken.
  7. Pureer de gare aardperen (check met vork), met een klontje boter en een klein scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de aardpeerpuree met savooiekool en de worsten.