Hertenvlees gegaard in Bier van Brouwerij t IJ, met knolselderijpuree en waspeen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Gegaard hertenstoofvlees
- 800 g Waspeen
- 600 g Knolselderij
- 2 stuk(s) Victoria aardappelen
In Huis
- 40 g Boter
- 1 tl Gedroogde tijm
- 1 tl Citroensap
- 250 ml Melk
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Schil de wortels. Snij de dikste wortels doormidden en daarna alle wortels in plakjes van circa 1cm.
- Zet een pan met dikke bodem op het vuur en smelt daarin 40 gram boter. Voeg dan de wortels toe en 1tl tijm. Roer goed om zodat alle wortels bedekt zijn met boter en voeg dan 1 tl citroensap toe en wat zout. Dek af met een deksel en stoof gaar in circa 20 minuten.
- Snij het loof van de knolselderij en snij het vuil en de evt. lelijke plekken eraf met een groot mes. Spoel goed af. Bewaar het loof!
- Snij de knolselderij in plakken en dan in blokken. Schil de aardappels en snij in net zulke blokken.
- Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Fruit de knolselderij en de aardappel al roerend even aan, zodat alles is bedekt met boter.
- Voeg dan 250 ml melk en wat zout en peper toe. Kook in circa 15 minuten gaar.
- Zet ondertussen een pannetje op met de wildstoof en laat langzaam opwarmen.
- Snij ook even wat van het loof heel fijn voor de garnering straks.
- Giet de knolselderij en aardappels af, maar bewaar de melk. Stamp de knolselderij en aardappels fijn. Voeg net zo vaak scheutjes melk toe tot je een mooie smeuïge puree hebt. Je kunt er ook nog even de staafmixer in zetten voor een volledig gladde puree.
- Serveer de puree met de wortels en de hertenstoof en maak af met wat bladselderij.