Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Herfstsalade met spek, blauwe kaas en tomaatjes

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Herfstsalade met spek, blauwe kaas en tomaatjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 200 gram spek
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • 150 gram Brabantse blauwschimmel geit
  • 2 krop eikenbladsla
  • 8 sneetje volkoren zaden brood

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1 el mayonaise
  • 7 el olijfolie, extra vierge
  • naar smaak kappertjes
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Bak samen met de spekblokjes knapperig in een koekenpan in een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg. Laat de pan met het spekvet nog eventjes staan.
  2. Maak in een grote slaschaal een dressing van de azijn, mosterd, honing, mayonaise en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de snoeptomaatjes en meng door de dressing, samen met de kappertjes.
  3. Was de sla (met behulp van een slacentrifuge) en snij in repen of scheur grof.
  4. Giet wat vet uit de spekjes pan en bak de broodjes eventjes aan beide kanten aan in de pan.
  5. Meng de dressing met tomaatjes en kappertjes door de sla en voeg op het laatste de Brabantse blauwschimmel en spekjes toe.
  6. Serveer de salade samen met de knapperige broodjes.
  7. Ook lekker met wat noten er over bijv. hazelnoten of walnoten.