Heilbot met roerbakgroenten en aromatische rijst
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram basmatirijst
- 2 el gember
- 300 gram witte kool
- 0.5 stuks paksoi
- 200 gram peen
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks lente-ui
- 2 el koriander
- 1 stuks limoen
- 4 stuks heilbotfilet
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 el suiker
- 2 el sojasaus
- 0.5 tl paprikapoeder
Recept stappen
- Wil je dit gerecht later dan woensdag maken? Vries de vis dan direct bij ontvangst in, dan blijft ze lekkerder.
- Breng de rijst met dubbele hoeveelheid gezouten water aan de kook. Draai het vuur zacht en laat zachtjes (evt. met behulp van een vlamverdeler) in ca. 10 minuten gaar en droog koken.
- Verwarm olie in een wok. Hak de knoflook en schil en rasp de gember. Bak samen zachtjes aan. Snij de witte kool in reepjes. Spoel de paksoi af en snij de witte stengel in plakjes. Voeg witte kool en paksoi-steel toe en bak rustig 6-8 minuten. Snij het groen van de paksoi in reepjes en bak de laatste paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil en rasp de peen grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe alles samen in een schaal. Snij de koriander fijn (ook de steeltjes) en voeg toe.
- Maak een dressing van 2 el (bij 4p) warm water, het limoensap en suiker. Roer met een vork tot de suiker is opgelost. Voeg de sojasaus toe. Meng de dressing en peen door de gare rijst. Roer op het laatst ook de witte kool en paksoi erdoor.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bestrooi de heilbotfilet met het paprikapoeder, peper en zout. Bak ca. 3 minuten aan elke kant.
- Serveer de vis met de groenten en rijst.