Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hartverwarmende stoof met aubergine, geprakte kikkererwten, spinazie, koriander en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Hartverwarmende stoof met aubergine, geprakte kikkererwten, spinazie, koriander en feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 1 bakje specerijen
  • 1 potje kikkererwten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram spinazie
  • 15 gram koriander
  • 75 gram feta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de aubergine tot de blokjes mooi bruin van kleur en zacht zijn. Bestrooi met zout en peper.
  3. Snipper intussen de witte ui. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe samen met de specerijen en een goede snuf zout. Voeg de kikkererwten incl. aanhangend vocht toe bij de ui en prak grof met een vork of pureestamper (ze hoeven niet allemaal stuk, maar door het stampen komt er zetmeel vrij wat de stoof straks zal binden).
  4. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en bak nog een minuutje mee. Schenk de kokosmelk bij de stoof. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook, dek af en laat zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de spinazie als allerlaatste bij de stoof en laat kort slinken.
  6. Hak koriander (incl. steeltjes) fijn. Kruimel de feta met een vork in een bakje.
  7. Serveer de stoof met de rijst, aubergine, koriander en feta.
  8. Goed om te weten: In het bakje specerijen voor 4p zit: 2 tl kurkuma, ¼ tl chilivlokjes, 1 tl komijnzaad. Voor 2p de helft.