Hartverwarmende stoof met aubergine, geprakte kikkererwten, feta, koriander en Nieuw Zeelandse spinazie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks ui
- 2 potje kikkererwten
- 150 ml yoghurt
- 250 ml room
- 2 el munt
- 200 gram Nieuwe Zeelandse spinazie
In Huis
- 200 gram rijst
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 2 tl kurkuma
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1 tl komijnzaad
- 250 ml water (ongeveer)
- 0.5 stuks groentebouillon blokje
- 80 gram feta (optioneel)
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en droog.
- Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de aubergine tot de blokjes mooi bruin van kleur en zacht zijn. Bestrooi met zout en peper.
- Snipper intussen de ui. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe als de ui goed aangebakken is, samen met de kurkuma, chilivlokjes, komijnzaad en een goede snuf zout. Schep om tot de kikkererwten wat opgewarmd zijn.
- Schep 1 el p.p. van de kikkererwten uit de pan, zet weg. Prak de overgebleven erwten met een grote vork of stamper fijn. Door het stampen komt er zetmeel vrij wat de stoof straks zal binden.
- Schenk de yoghurt, room en het water bij de stoof. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
- Hak de munt fijn en brokkel de feta.
- Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg als allerlaatste bij de stoof en laat kort slinken.
- Serveren de stoof met de rijst, aubergine, gehakte munt, achtergehouden kikkererwten en feta.