Hartverwarmende rode kokos-linzensoep met broodje, (vegan)yoghurtsausje en frisse salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks banaansjalot
- 200 gram peen
- 1 bakje specerijenmengsel
- 240 gram rode linzen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 8 sneetjes ciabatta bruin
- 150 ml (Vegan) yoghurt
- 2 kropjes little gem
- 2 stuks roodlof
- naar smaak koriander
- naar smaak kokosrasp
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 snufje chilipoeder, naar smaak
- 0.5 tl paprikapoeder
- naar smaak vinaigrette
- naar smaak citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Snipper de sjalot. Doe wat olie in een flinke pan met dikke bodem en fruit de sjalot zachtjes.
- Schil de peen en snij in kleine blokjes van halve centimeter. Hak de knoflook fijn.
- Zet de waterkoker aan, met de aangegeven hoeveelheid water.
- Voeg als de sjalot glazig is de specerijen toe en bak even mee. Voeg de peen en knoflook toe en fruit op laag vuur nog ca 3 min mee.
- Spoel de linzen af. Voeg de tomatenstukjes en linzen bij de sjalot en peen, samen met het kokende water de bouillonblokjes (verkruimeld). Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag. Laat 25 minuten afgedekt pruttelen. Roer regelmatig, want linzen zakken naar de bodem en kunnen zo aanbranden! Als het te dik wordt kan je altijd nog wat water toevoegen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Besprenkel de korst van de ciabatta met wat water en bak in de oven in 6-8 minuten af. Maak de yoghurtsaus. Roer de chilipoeder en paprikapoeder door de (vegan) yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de salade. Snij de little gem in repen en de roodlof in ringen. Maak aan met een vinaigrette naar keuze (bijv. voor 4p 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, een beetje suiker, peper en zout).
- Als de linzen en groenten gaar zijn kan je er voor kiezen een paar keer de staafmixer er in te zetten zodat de soep deels glad wordt. Breng de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap (mag uit een flesje).
- Snij de koriander fijn. Laat ieder een lepel yoghurt door de soep roeren en garneer met de koriander. Serveer de salade en de ciabatta in plakjes gesneden erbij.
- Goed om te weten: In het specerijenmengsel zit: 1/4 tl chilipoeder, 1/2 tl kurkuma, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1 tl komijnpoeder.