Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hartverwarmende dahl met sticky tofu, yacon raita en mango chutney

Vegan

  • Totale tijd minuten
Hartverwarmende dahl met sticky tofu, yacon raita en mango chutney | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram oranje bataat
  • 250 gram rode linzen
  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 1 bakje dahl specerijeren
  • 100 gram tomatenpuree
  • 350 gram passata
  • 300 gram witte basmatirijst
  • 1 pakje gefrituurde tofu
  • 8 el mango chutney
  • 2 el muntblaadjes
  • 200 gram Amandelyoghurt
  • 200 gram yacon (zwarte modderige schil)
  • 15 gram koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl zout (voor de dahl)
  • 250 ml water (voor de dahl)
  • 0.5 tl zout (voor tofu)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespuntje chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan (of gebruik straks de Quooker) – voor de linzen en dahl.
  2. Schil de bataat snij in blokjes van ca. 0.5 cm. Spoel de linzen af. Zet samen onder kokend water met wat zout en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes. Voeg een snufje zout toe. Schil de peen en snij dunne halve of kwart maantjes, voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn. Voeg toe, samen met de specerijen. Schep een paar keer om.
  4. Maak een ruimte in het midden vrij en fruit de tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg de passata en aangegeven hoeveelheid zout en kokende water toe. Laat zachtjes afgedekt pruttelen (hoe langer hoe lekkerder). Voeg de linzen en bataat toe zodra deze gaar zijn en pruttel verder tot je aan tafel gaat. Voeg evt. nog wat water toe als het te dik is.
  5. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  6. Dep de tofu droog en snij in blokjes van max. 1 cm. Hussel in een mengkom met het zout, kerrie- en paprikapoeder. Bak in voldoende olie bruin. Schep af en toe om. Giet als de blokjes mooi bruin zijn eventueel overtollige olie weg. Voeg de mango chutney toe met een mespuntje chilivlokjes. Schep goed om zodat de blokjes mooi bedekt zijn.
  7. Hak de muntblaadjes fijn. Roer door de vegan yoghurt samen met zout en peper. Schil en rasp de yacon met een grove rasp. Roer direct bij de yoghurt (het verkleurt snel).
  8. Hak de koriander fijn. Serveer de dahl met de rijst, sticky tofu. Garneer met de koriander.
  9. GOED OM TE WETEN: in het bakje dahl specerijen zit voor 4p: 0,25 tl chilipoeder, 0,5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).