Hartverwarmende curry van bataat, koolrabi en yacon met rijst en pinda's
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks banaansjalot
- 1 el gember
- 1 bakje curryspecerijen
- 300 gram bataat
- 300 gram koolrabi
- 250 gram yaconwortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 80 gram pinda
- 2 stuks paksoi
- 150 gram (vegan) volle yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 0.5 tl zout
- 4 teen knoflook
- 1 stuks bouillonblokje
- naar smaak citroensap (uit flesje)
Recept stappen
- Zet 75 gram rijst per persoon op in 150 ml gezouten water p.p., breng aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een afdekbare wok in wat olie. Voeg het zout toe. Snij de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg toe en bak even mee. Voeg de specerijen toe en bak zachtjes mee.
- Zet de waterkoker aan (600 ml bij 4p).
- Schil de bataat en koolrabi en snij in blokjes van ca. 1 cm. Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij ook in blokjes van 1 cm.
- Maak een ruimte in het midden van de wok vrij en fruit daar de tomatenpuree zodat het zuur er wat af gaat. Voeg na een minuutje de bataat, koolrabi en yacon toe en bak mee.
- Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 5 minuten koken.
- Bak intussen de pinda's in een droge koekenpan tot ze wat beginnen te kleuren. Leg op een bordje om wat af te koelen. Ze worden dan weer knapperig.
- Spoel de paksoi af. Snij in reepjes.
- Haal de deksel van de curry en voeg de paksoi toe. Laat nog ca. 5 minuten koken tot de paksoi geslonken is en de curry wat is ingekookt.
- Check of de bataat en koolrabi gaar zijn (de yacon blijft knapperig). Roer de (vegan)yoghurt erdoorheen en maak naar wens nog op smaak met citroensap en zout.
- Serveer met de rijst en de pinda's.
- Goed om te weten: Het specerijenmengsel voor 4p bevat: 1 tl komijnzaad, 2 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 2 tl kurkuma, 0.5 tl chilipoeder (2p de helft).
- Goed om te weten: Op de foto staat winterpostelein. Hiervan bleek later toch niet genoeg, vandaar dat je dit gerecht kookt met Paksoi, ook van Peter Boer van Kwekerij Groenesteeg