Hartige taart van broccoli met paddenstoelen en geitenbrie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram winterpeen
- 200 gram broccoli
- 1 bakje paddenstoelen
- 120 gram geitenbrie
- 2 eieren
In Huis
- 1 pakje hartige taartdeeg
- 2 rode uien
- 120 gram ricotta
- 15 cherrytomaatjes
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 2 tl tijm
- 200 ml slagroom
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200C.
- Beleg de springvorm met het hartig taartdeeg. Snij overhangend deeg bij. Leg er een stuk bakpapier op en giet de bakbonen erover. Bak de taart blind 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder papier en bakbonen en bak nog 10 minuten.
- Snij de winterpeen in stukjes, de broccoli in kleine roosjes, de paddenstoelen in stukken en de rode uien in ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
- Bereid terwijl de bodem wordt gebakken de groenten voor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de uienringen zachtjes 20 minuten totdat ze mooi gaar en zoet zijn geworden. Zet apart.
- Voeg zo nodig wat olie toe aan de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen zachtjes 5 minuten aan. Bestrooi met wat zout. Zet apart.
- Blancheer de broccoli en stukjes winterpeen in water met wat zout tot beetgaar. Laat goed uitlekken.
- Verdeel nu de uien over de bodem van de taart. Strooi er de wortels, champignons en broccoli over. Brokkel er de ricotta en verdeel er de geitenbrie over. Verdeel er dan de tomaatjes (snijkant naar boven anders lopen ze leeg) en de tijmblaadjes over.
- Klop de eieren met wat peper en zout door de slagroom en schenk over de groenten.
- Bak in het midden van de oven ca. 40 minuten totdat de vulling stevig en mooi bruin is. Laat wat afkoelen voor het serveren.
- <br>Tip: lekker met een eenvoudige groene salade.