Harissa traybake van pompoen, venkel, cherrytomaatjes met Hollandse quinoa, crème en pompoenpitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 400 gram zoete aardappel oranje
- 300 gram wortelpeterselie
- 1 stuks venkel
- 400 gram cherrytomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 el Souq harissa gekonfijte citroen
- 280 gram quinoa uit Holland
- 80 gram pompoenpitten
- 150 gram feta
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie (milde)
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rasp de citroen en pers het sap.
- Was de zoete aardappel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 2 cm. Schil de wortelpeterselie en snij in schuine plakjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom met het citroensap (1 el bij 2p)
- Verwijder loof en onderkant van de venkel en snij in plakjes. Voeg samen met de cherrytomaatjes en knoflook bij de pompoen samen met de knoflook. Schep de harissa erbij en voeg de milde olijfolie toe, samen met peper en zout. Meng goed. Doe in een ovenschaal en rooster ca. 20 minuten.
- Spoel de quinoa goed af en zet op in water met zout. Kook in ca. 15 minuten gaar. Als de c-tje’s loslaten is de quinoa gaar.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat even afkoelen. Doe de feta in het bakje van de staafmixer en maal met ca. ⅔ van de pompoenpitten, citroensap (ca. 0,5 el bij 2p), de azijn, olijfolie extra vierge en 1 el water pp tot een crème. Roer de citroenrasp erdoor.
- Meng ca. 1 el (bij 2p) van de fetacrème door de quinoa. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de groenten. Serveer met de quinoa, fetacrème en garneer met de rest van de pompoenpitjes.