Harissa traybake van pompoen, venkel, cherrytomaatjes met Hollandse quinoa, crème en pompoenpitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 600 gram Hokkaida pompoen
- 1 stuks venkel
- 1 stuks rode ui
- 400 gram cherrytomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 el Souq harissa gekonfijte citroen
- 280 gram quinoa uit Holland
- 80 gram pompoenpitten
- 150 gram feta
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie (milde)
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rasp de citroen en pers het sap.
- Snij de pompoen met een groot scherp mes in parten van ca. 2cm. Verwijder zaadlijsten en evt. lelijke harde plekjes van de schil. Snij indien gewenst nog kleiner, in blokjes van ca. 2cm. Doe in een mengkom met het citroensap (1 el bij 2p, let op bewaar de rest van het citroensap voor straks).
- Verwijder loof en onderkant van de venkel en snij in plakjes. Snij de rode ui in dunne partjes. Voeg samen met de cherrytomaatjes en knoflook bij de pompoen samen met de knoflook. Schep de harissa erbij en voeg de milde olijfolie toe, samen met peper en zout. Meng goed. Doe in een ovenschaal en rooster ca. 20 minuten.
- Spoel de quinoa goed af en zet op in water met zout. Kook in ca. 15 minuten gaar. Als de c-tje’s loslaten is de quinoa gaar.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat even afkoelen. Doe de feta in het bakje van de staafmixer en maal met ca. ⅔ van de pompoenpitten, citroensap (ca. 0,5 el bij 2p), de azijn, olijfolie extra vierge en 1 el water pp tot een crème. Roer de citroenrasp erdoor.
- Meng ca. 1 el (bij 2p) van de fetacrème door de quinoa. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de groenten. Serveer met de quinoa, fetacrème en garneer met de rest van de pompoenpitjes.