Hapjes voor bij de borrel
Varken
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks appel
- 4 stuks pulled pork pie
- 200 gram Kinderdijker truffelkaas
- 1 bosje radijs
- 1 stuks peen
- 10 gram koriander
- 300 ml Griekse yoghurt
In Huis
- naar smaak kaneel
- 0.5 stuks citroen
Recept stappen
- Maak de appelchipjes. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt dit ook met een mandoline doen als je dit makkelijker vindt.
- Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met kaneel. Bak de appels in ca. 1,5 uur tot knapperige chipjes. Zijn ze nog niet knapperig na deze tijd? Laat ze dan nog voor 10-20 minuten in de oven liggen.
- Haal de chips uit de oven en laat afkoelen. Draai de oven naar 220 graden.
- Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.
- Snij de kaas in blokjes.
- Maak de radijs schoon. Schil en snij de peen in frietformaat. Doe in een schaaltje.
- Hak de koriander fijn. Rasp de citroen. Meng de yoghurt met de citroenrasp en koriander. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de appelchips, pie’s, kaas en de groenten met de yoghurtdip bij de borrel.